Pedagogisk medarbeider med rak rygg

Skrevet av Malin Lifvergren

Publisert 14 October 2009

barnehage__barn___217311c

Jeg jobber i en barnehage på Skøyen og stortrives med det. På vår arbeidsplass har vi i det siste hatt en diskusjon om yrkestittelen assistent og om vi eventuelt skal endre tittelen til for eksempel pedagogisk medarbeider. For meg er begrepet assistent en ikke dekkende betegnelse og som primært får  meg til å tenke på en slags hierarkisk ordning. Et begrep som ikke løfter meg som person og gjør meg stolt av den viktige jobben jeg gjør hver dag. For Ja –  jeg mener at alle vi barnehageansatte og assitenter gjør en veldig viktig jobb. Vi er jo med på å forme vår neste generasjon og derved også hvorledes vårt samfunn kommer til å bli! 

Idag er det veldig viktig for mange å ha en “status jobb” og tjene godt med penger. Det er ikke “status”  idag å jobbe i omsorgsyrker som for eksempel på sykehjem, hjemmesykepleien, skole og  barnehage. Noe som i grunn virkelig er en katastrofe. Hva kan være viktigere og “finere” enn å vise solidaritet å ta vare på og hjelpe til å utvikle andre medmennesker ? Slike holdninger og verdier resulterer også som vi har sett i en stor nedgang i ungdommer som velger disse yrkene. Så hvem skal ta vare på oss alle når vi blir gamle og hvem skal ta vare på dine barn når du er på jobb ?

Hva skal da til for å endre på den her situasjonen ?  Selvsagt må man øke lønninger, for det er ikke til å stikke under en stol at med penger kommer status. Og dessuten – alle skal vite at på en “omsorgslønn” er det ikke enkelt å få endene til å møtes ! Men penger er da ikke alt. Jeg mener at det viktigste er at vi som jobber i slike yrker endrer våre egne holdninger til å forstå og også vise  andre at vi faktisk har kanskje de viktigste oppgavene i et moderne samfunn.

Vote:

No responses yet. You could be the first!

Leave a Response

Recent Posts

Tag Cloud

arbeiderpartiet helga pedersen oppegård videregående

Meta

Malin's blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Malin's blogg